När det kommer till kritan är tid den värdefulla valutan som vi har- Detta på grund av att vi inte kan få tillbaka den när vi förbrukat den. I dagens digitala samhälle är det enklare än någonsin att distraheras av olika moment. Detta har i sin tur blivit ett stort problem för produktiviteten.
För att du ska undvika att ramla i samma fälla – om och om igen – kommer vi i denna guide att bekanta dig med några nyttiga MacOS appar för högre produktivitet. Dessa appar kommer garanterat att höja din produktivitet.
Innan vi kör igång vill vi påminna dig om att flera av apparna i denna guide finns i kostnadsfria versioner. Du kommer därför knappast behöva betala för en premiumversion om du önskar förbli produktiv. Dessvärre kommer visa funktioner att kräva betalning för att kunna aktiveras.
1. Zapier
Vårt första alternativ på denna lista är Zapier, som dock endast finns i form av en webapp och/eller ett Chrome-tillägg. Ska jag vara helt ärlig är Zapier i själva verket inte en ren app, utan mer en form av plattform som erbjuder möjligheten att automatisera återkommande moment.
Med andra ord, om du utför tråkiga uppgifter på en daglig basis kommer Zapier att kunna automatisera det hela så att du kan fokusera på att vara produktiv inom de områden som du verkligen brinner för. Det automatiserade arbetsflödet som skapas av Zapier kallas för ”Zaps” och erbjuder dig möjligheten att skapa dem antingen från grunden, alternativt välja bland ett brett utbud av färdiga mallar.
Du behöver heller inte ha några större tekniska kunskaper, utan det hela är ytterst enkelt att få grepp om. När vi provade tjänsten kunde vi sätta upp en ”Zap” inom endast några minuter, något som vi anser att de flesta bör klara av att göra!
2. Trello
På andra plats i vår lista återfinns Trello. Det hela är en form av tavla som gör det enkelt och smidigt att organisera dina arbetsuppgifter. Via de intuitiva tavlorna, listorna och kort kommer du enkelt att förbli organiserad, samtidigt som du inte tappar i produktivitet.
En stor fördel med Trello är att appen kan användas för praktiskt taget för vilket givet projekt som helst. Detta är för övrigt en av de största anledningen till att Trello blivit så populär bland MacOS när det kommer till att förbli organiserad och produktiv.
Vi gillade särskilt att Trello är så enkelt och användarvänligt, något som gör det enkelt att komma i gång med. Du slipper klia dig i huvudet utan kommer att vara i gång praktiskt taget så fort du öppnar upp appen på din Mac!
Med fler än 150 integreringar med dina andra appar och tjänster, i kombination med automatisering kommer Trello att utgöra en trogen följeslagare när det kommer till dina återkommande och dagliga arbetsuppgifter.
3. Slack
På tredje plats hittar vi Slack, ett av de trogna följeslagare när det kommer till produktivitet, särskilt när det kommer till teknikorienterade arbetsuppgifter. Faktum är dock att Slack är mycket mer än så, där appen utgör en fundamental allt-i-ett-lösning.
Via Slack kan du exempelvis ringa både röst- och videosamtal, skapa kanaler för diverse projekt, dela skärmar med dina kollegor, skicka filer och mer. Med andra ord får du en heltäckande app som inte kräver en massa handpåläggningar.
Via det enkla och smidiga tillägget har du även möjligheten att integrera Slack med en mängd andra appar som du kan tänkas behöva. En av dessa är Dropbox, som för övrigt blivit ett nödvändigt ont för alla MacOs användare som vill hålla produktivitet på en hög nivå.
4. Asana
På fjärde plats i vår lista hittar vi Asana. Det hela är en app som har målet att förenkla din produktivitet genom att erbjuda en stor mängd verktyg vilak i sin tur hjälper dig att följa ett utvalt projekt – från början till slut.
I Asana får du möjlighet att skapa olika grupper för varje specifikt projekt. Detta innebär att du kan lägga till ett stort antal projekt vilka du hanterar på en daglig basis, samtidigt som du håller reda på hur långt du kommit med dessa.
Du kan även tilldela en eller flera uppgifter och projekt till utvalda individer, kommentera dessa uppgifter med mer information och/eller instruktioner om vad som måste göras, samt sätta deadlines på när de ska vara färdigställda.
Sist men inte minst kan du även lägga till milstolpar så att det uppställda målet för det specifika projektet är tydligt. Som pricken över i:et kan du även analysera varje enskilt projekt för att få en djupare inblick i det hela.
5. HelloSign
På näst sista plats hittar vi HelloSign, en app för MacOS som gör det tråkigare betydligt enklare. Via denna app kommer du slippa skriva ut, skanna, signera och skicka vidare en massa underlag till nästa ansvariga undertecknare.
Via HelloSign kommer du att kunna signera ett dokument digitalt, något som både sparar massvis med tid, samtidigt som den förenklar själva processen. Appen är särskilt användbar då flera undertecknare finns baserade på olika platser.
En annan stor fördel med HelloSign är att appen kan nyttjas för alla typer av dokument. Detta innebär att du kan exempelvis teckna sekretess-, hyres- eller anställningsavtal utan att de involverade finns på samma plats rent fysiskt.
Med över 17 olika filtyper kommer du att praktiskt taget kunna underteckna vad som helst som kan tänkas kräva en signatur. Vi vill även understryka att de elektroniska signaturerna är juridiskt bindande och krypterade, något som innebär att du slipper oroa dig över att dina uppgifter hamnar i fel händer.
6. IFTTT
På den sista platsen över rekommenderade appar för MacOS hittar vi IFTTT. Om du inte är bekant med IFTTT är det hela en ytterst populär och flitigt använd app som gör det möjligt att hålla din produktivitet på en hög nivå.
Den kan liknas vid vårt första val på listan – Zapier – då den bygger på en likvärdig funktionalitet. Via IFTTT kommer du att kunna skapa automatiserade uppgifter vilka baserar på ”IF This Then That”, vilket är just vad IFTTT står för.
De inbyggda ”applets” hos IFTTT innebär att en åtgärd utförs när en specifik händelse äger rum på annat håll. Med andra ord väldigt likt vårt första alternativ i form av Zapier, dock lite enklare att hantera.
För att nämna några konkreta exempel är det möjligt att per automatik lägga till musik från YouTube vidare till din spellista i Spotify om du fattat tycke för en video. Du kan även välja att interagera IFTTT med hemmets teknik så att du kan slå på värmen när du närmar dig din fastighet.
Slutsats
För att dessa appar ska uppnå deras fulla potential är det viktigt att faktiskt använda dem på en regelbunden basis. Många användare tenderar att sätta upp olika automatisera uppgifter, för att nästa dag upprepa samma misstag genom att utföra dessa manuellt.
Personligen blev vi överraskade av hur mycket tid vi kunde spara genom att tänka till och automatisera våra dagliga arbetsuppgifter. Genom att göra så kunde vi utföra det som verkligen räknas, istället för att ödsla en massa tid på små och tråkiga uppgifter!
Vi råder dig därför att ge de verktyg som omnämns i denna guide en chans redan idag eftersom du garanterat inte kommer vilja att gå tillbaka till gamla rutiner när du upptäcker hur produktiv du blivit via dessa MacOS appar!